Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem

Krótko i zwięźle, bo czasu brak. Pasta wyszła super. I od razu piszę, że mięso miałam ze sprawdzonego źródła, z ogródkowej wędzarni (dziękuję <3). Problem jest tylko tego typu, że ja do tej pasty użyłam skrzydełek, nie wiem jak wygląda sprawa z ich dostępnością w sklepach. Przyjmijmy więc, że ćwiartka z kurczaka będzie w sam raz.


Składniki:
1 wędzona ćwiartka z kurczaka
5 jajek
pęczek grubego szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy, wrzucamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Z mięsa pozbywamy się kości i skóry, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do jajek. Dodajemy do tego poszatkowany szczypiorek, majonez, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy.

Komentarze