Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi

A to jeden z przepisów, który dostałam od teściowej. W oryginale jest szynka, ale postanowiłam ją pominąć, bo sałatka była w sumie do wędlin. I od siebie dodałam także kukurydzę. Jak wiadomo niedługo Sylwester, więc blablablaaaa. 
Korzystajcie.


Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
2 ogórki konserwowe
1 duży por (biała i jasnozielona część)
1 słoik selera konserwowego
1 puszka kukurydzy
2 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do miski. Dodajemy do niego odsączone kukurydzę i seler, ogórki i jajka pokrojone w mniejszą kostkę, majonez, jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. 

Komentarze