Pasta z makreli i jajek

Pyszna. Lubię właściwie chyba każdą wersję tego typu past. I czym więcej ziół, tym lepiej. Problem trochę jednak polega na tym, że obecnie zioła nie smakują jak w środku lata, ale nie wymagajmy cudów. Koperek jeszcze trochę smakuje koperkiem. A póki smakuje, korzystajcie ile wlezie. Ja wykorzystałam go do śniadania.


Składniki:
1 makrela wędzona
3 jajka
1 mała czerwona cebula
pół pęczka koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozdrabniamy widelcem, wrzucamy do miski. Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, dodajemy do jajek. Dodajemy do tego pokrojoną w kostkę cebulę, poszatkowany koperek, jogurt, majonez, sól i świeżo zmielony pieprz. Wszystko mieszamy.

Komentarze