Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych

Szybka i smaczna. Zrobiłam ją przy okazji ogniska. Bardzo pięknie uzupełniła kiełby na talerzu. Do grilla na pewno też będzie pasować. I do zwykłego obiadu. Tego bez mięsa także.


Składniki:
1 mała kapusta pekińska
5 ogórków konserwowych
1 cebula
pół pęczka koperku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz

Kapustę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w plasterki ogórki, pokrojoną w kostkę cebulę i poszatkowany koperek. Majonez łączymy z jogurtem i sokiem z cytryny, mieszamy i wlewamy do surówki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki. 

Komentarze