Surówka z młodej kapusty z marchewką i gruszką

Pyszna. I na grilla i do moich sałatek z kaszy ;). Wchłonęłam ją właśnie z jedną z nich. Piszę o tej sałatce z bobem, która  jest poprzednim przepisem. Róbcie, póki sezon trwa. Tymczasem uciekam. Mam w końcu moment dla siebie. Momencik. Ciao.


Składniki:
1 główka młodej kapusty
1 duża marchewka
1 duża gruszka
pęczek szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej obrane i starte na największych oczkach marchewkę i gruszkę, a także poszatkowany szczypiorek. Jogurt łączymy z majonezem i sokiem z cytryny, wlewamy do surówki. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki.

Komentarze