Kiełbasy smażone z cebulą i musztardą francuską

Potrawa zrobiona głównie z myślą o wiadomo kim. Dodatkowo do tego kima doszła jeszcze jedna osoba, która zwaliła nam się na głowę parę dni temu, a że jest mięsożerna, to ten... Wyszło spoko.  


Składniki:
8 małych cienkich kiełbas
2 duże cebule
2 łyżeczki musztardy francuskiej
duża szczypta suszonego rozmarynu
1 liść laurowy
sól
pieprz
olej rzepakowy

Cebule kroimy w piórka i wrzucamy na rozgrzany olej, dodajemy do nich liść laurowy i smażymy na małym ogniu około 10 minut. Ściągamy je z patelni. Na tej samej patelni smażymy do zrumienienia kiełbaski, pokrojone w mniejsze kawałki. Do kiełbas dodajemy rozmaryn, cebulę, musztardę, sól i pieprz, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy 2 minuty. 

Komentarze