Sałatka z ziemniakami, porem i ogórkami konserwowymi

Sałatka zrobiona pod grilla. Parę tygodni temu spakowaliśmy córę, grilla, piwo bezalkoholowe, czerymoję i inne takie i machnęliśmy obiad nad jeziorem. Sałatka została pochłonięta równie szybko jak piwo. 


Składniki:
8 średnich ziemniaków
4 ogórki konserwowe
biała część pora
1 ząbek czosnku
1 łyżka majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy do nich pora pokrojonego w półplasterki, ogórki pokrojone w kostkę i rozdrobniony czosnek. Całość zalewamy majonezem i jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki. 

Komentarze