Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą

Dziś rano nie miałam totalnie weny na śniadaniowanie. Miałam natomiast chęć na wykorzystanie resztek lodówkowych. I tak oto powstała przez zupełny przypadek przepysznościowa pasta do kanapek. Większość resztek się dobrze sprawdzi przy okazji takich past. Kombinujcie.


Składniki:
1 wędzona makrela
4 jajka ugotowane na twardo
mały pęczek natki pietruszki
mały pęczek koperku
pół opakowania sera feta
1 ząbek czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól
pieprz

Z makreli pozbywamy się skóry i wszystkich ości, przebrane mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę jajka, poszatkowane zioła, rozdrobniony ząbek czosnku, pokruszoną fetę i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy. 

Komentarze