Owsianka z bananami i orzechami

Jak mi się nic nie chce, cały weekend jakiś taki... Jak już się dziś zwlokłam z łóżka i wylądowałam w kuchni, na siłę coś ugotowałam. Postów obiadowych nie będzie, oczywiście zdjęcia też jakieś takie... Pfff. "Uraczę" Was jednak pyszną owsianką. Ostatnio lubię je jeść na śniadanie, z różnymi dodatkami. Dziś banany, orzechy i miód. Pyszna. 


Składniki:
1 szklanka mleka
5 łyżek płatków owsianych
1 mały banan
2 orzechy włoskie
szczypta ziaren siemienia lnianego
pół łyżeczki miodu (opcjonalnie)
(przepis na 1 porcję)

Mleko wlewamy do garnka, dodajemy do niego płatki i banana pokrojonego w kostkę. Całość gotujemy około 10 minut, płatki muszą wchłonąć mleko. Pamiętajcie o częstym mieszaniu płatków. Gotową owsiankę przekładamy do miski, posypujemy pokruszonymi orzechami, siemieniem lnianym, polewamy miodem. 

Komentarze