Koktajl z bananem, szpinakiem i otrębami

Pyszny i tyle. Największą robotę robi chyba tutaj kefir. Do koktajlu dodałam jeszcze olej lniany, ale okazało się, że kupiliśmy olej bardzo kiepskiej jakości, więc właściwie nie chce mi się nawet na ten temat pisać. 


Składniki:
300 ml kefiru
2 łyżki otrębów (ja użyłam żytnich)
1 banan
duża garść świeżego szpinaku
(przepis na 2 porcje)

Otręby zalewamy w blenderze kefirem, odstawiamy na 10 minut. Dorzucamy do tego obranego banana i szpinak. Miksujemy na gładki koktajl. 

Komentarze

  1. Kiedyś próbowałam szpinaku, ale jak mam być szczera to kompletnie do mnie nie przemówił ;)

    W wolnej chwili zapraszam na swojego bloga kulinarnego: klik <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I bardzo dobrze. Byłoby nudno, gdyby wszystko wszystkim smakowało :D. W tego typu koktajlach ja w ogóle nie czuję smaku tego warzywa, mogę pić litrami :).

      Usuń
  2. wszystko piękne, byleby właśnie powypijali :) a nie marudzili

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz