Pasta z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorami

Miał być post z bigosem, ale przerzucę go na jutro. Przypomniało mi się przy okazji, że czeka zaległy przepis z pastą na śniadanie, więc proszę bardzo - łapcie. Szkoda, że dopiero w wieku 35 lat wpadłam na pomysł dodania rukoli do tego typu pasty. Cudo.


Składniki:
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
5 suszonych pomidorów z zalewy
mała garść rukoli
pół łyżeczki soku z cytryny
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka majonezu 
sól
pieprz

Z tuńczyka odlewamy zalewę, wrzucamy go do miski. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę pomidory, poszatkowaną rukolę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. 

Komentarze

  1. Tuńczyk i suszone pomidory - jak ja to uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm rukola prawdziwie podkreśli smak tuńczyka! Pozdrawiamy - DaPietro

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie ma nic lepszego na kanapki niż domowe pasty!

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne zdjęcia, cieszę się, że trafiłem na Twojego bloga :)
    Ja zapraszam Ciebie na mojego androidhand.pl

    OdpowiedzUsuń
  5. Monika, popraw działanie strony bo trochę długo się wczytuje, a tak to pychotka!

    https://czastech.pl/jak-przyspieszyc-strone-z-wordpress-latwy-poradnik/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz